How Much of a Sports fan are you?

How Much of a Sports fan are you?

Emme Phillips, Writer

If you want to know if you are the number one fan, this is the place to be. See how much you know about these 2 sports and their teams to see how much sports trivia you actually know. Once you finish reading, look down below to find all the answers(I would recommend writing your answers down). When you are finished write down in the chat if you are the ultimate sports fan.

 

The first sport is basketball, some of you might think simple, basketball + hoop = points. Well, not necessarily there are many more factors including offense, defense, players, and even teams. If you can answer the next 5 questions correctly you are the #1 fan. 4 out of 5 you are in the top 500 fans, 3 out of 5 you’re a typical fan who knows a lot, 2 out of 5 you watch some games but not all, 1 out of 5 you are me you know a basic fact and that’s about it, 0 out of 5 have never watched a single game and are not very lucky.

 

Question #1: How many total basketball players are on the court at once?

Answer: B1

Question #2: Last name of number 7 with the first name of Kevin?

Answer: B2

Question #3: How high is the regulation goal in the game of basketball?

Answer: B3

Question #4: When a defender attempts to block a 10 foot shot and touches it, while the ball is on its downward flight, what should the referee call?

Answer: B4

Question #5: Name one Eastern Central basketball professional team?

Answer: B5

 

B1 10

B2 Durant

B3 10ft

B4 Goaltending

B5 

Chicago Bulls
Cleveland Cavaliers
Detroit Pistons
Indiana Pacers
Milwaukee Bucks

 

Now, if you didn’t know any of that, maybe this is the quiz for you, football. This quiz will have rule questions, team questions, and fan questions. If you can answer the next 5 questions correctly you are the #1 fan. 4 out of 5 you are in the top 500 fans, 3 out of 5 you’re a typical fan who knows a lot, 2 out of 5 you watch some games but not all, 1 out of 5 you are me you know a basic fact and that’s about it, 0 out of 5 have never watched a single game and are not very lucky.

 

Question #1: What were the teams in the Superbowl in the year 2014?

Answer: F1

Question #2: What is Patrick Mahomes number?

Answer: F2

Question #3: How high is the goal post in football?

Answer F3: F3

Question #4:What do football players say before they snap the ball?

Answer #4: F4

Question #5: How many points in the pros do you get from a touchdown?

Answer #5: F5

 

Now, if you got all of these questions correct by looking down below, you are the ultimate sports fan, otherwise depending on the points look at the list to see what category you are in. I hope this sparked your sports trivia and sports fan brain.

 

 

Answers:

B1: 10 players

B2: Kevin Durant

B3: 10 feet tall

B4: Goaltending

B5: Chicago Bulls, Cleveland Cavaliers, Detroit Pistons, Indiana Pacers, or Milwaukee Bucks

F1: Seattle Sea Hawks against the Denver Broncos (Sea Hawks won)

F2: #15

F3: 35 feet tall

F4: cadence (said by a quarterback)

F5: 6 points